Search
Close this search box.
nos
Notícies

Tutoria d’inici de curs

🗎 Descarregueu aquí la tutoria sencera per a l’etapa d’INFANTIL

Hem de ser conscients que hi ha molta gent al nostre voltant que ens cuida i que nosaltres també ens hem de cuidar. Cuidant-nos, aconseguirem canviar el món.

L’arbre és un element viu que creix a l’entorn d’un centre, la llavor, i que va creixent deixant un anell. 

Cadascun d’aquests anells és el testimoni del pas del temps: les estacions, les secades, les pluges, els nutrients de què ha disposat… 

Material 

  • 4 troncs (poden ser en imatge o real)
  • Frases  (poden ser impreses en paper o escrites en depressors de fusta)
  • Pintura i paper d’embalar

Dinàmica

Iniciarem la dinàmica amb el vídeo de la fada minty (una fada que es dedica a tenir cura dels nens i nenes i acompanyar-los en la gestió de les seves emocions). 

Tot seguit  preguntarem als alumnes qui són les persones que els cuiden i farem una mica de conversa sobre què fan les persones que els cuiden. Preguntarem també si ells tenen cura d’algú i quines són les accions que fan i com es cuiden a ells mateixos. 

En rotllana col·locarem 4 troncs amb les següents paraules o imatges enganxades: jo, família, escola, entorn.

Escrits en depressors o en frases de paper posarem accions sobre la cura. Els anirem llegint i els col·locaran al voltant del tronc que correspongui. Es poden afegir les accions que es vulguin. 

Al finalitzar es reflexiona sobre la importància de cuidar-nos, cuidar el planeta i donem les gràcies per totes les persones que ens cuiden.

A l’aula es pot fer un mural amb les mans dels nens i nenes de la classe al voltant d’un tronc, on hi hagi escrit el lema (cuidar-nos per canviar el món) com a compromís. Es pot escriure el nom de l’infant a la mà i/o una cara que el representi.

Disposem d’una enganxina del -nos per a cadascun dels alumnes. És per enganxar-la a la portada de l’agenda una vegada feta l’activitat, com a gest de compromís amb l’objectiu educatiu.